Svest o zdravom životu i očuvanju životne sredine teme su koje proteklih dana zaokupljaju Pazovčane. Pokret gorana u ovoj sredini došao je na ideju o pokretanju službe ekološke patrole, a u cilju stvaranja pozitivnog odnosa prema životnoj sredini. Oni imaju zadatak da privuku što veći broj mladih i da im pruže zdravije stilove života od postojećih.

Svest o zdravom životu i očuvanju životne sredine teme su koje proteklih dana zaokupljaju Pazovčane. Pokret gorana u ovoj sredini došao je na ideju o pokretanju službe ekološke patrole, a u cilju stvaranja pozitivnog odnosa prema životnoj sredini. Oni imaju zadatak da privuku što veći broj mladih i da im pruže zdravije stilove života od postojećih. Takođe, edukacija učenika osnovnih i srednjih škola veoma je značajna, ali i aktivno učešće svih građana. Da bi svi učestvovali u zaštiti svog životnog prostora, u okviru službe ekološke patrole biće otvoren zeleni telefon. On bi služio građanima da obaveštavaju službu o zagađenjima i nesavesnom odnosu prema životnom prostoru.
Takođe, staropazovački gorani su najavili održavanje međunarodnog, volonterskog ekološkog kampa koji će se održati od 26. jula do petog avgusta na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi. U njegovom radu učestvovaće deset domaćih i pet stranih volontera, aktivista Pokreta gorana.
– Tom prilikom bi se naši članovi povezali sa mladima iz raznih zemalja sveta, ostvarili međunarodnu saradnju i razmenili dragocena iskustva – kaže član Pokreta gorana Ljubica Mitrović i dodaje da je planirano u okviru kampa uređenje Rasadnika „Brest“ i gradskog parka, održavanje ekoloških radionica i afirmacija ekološkog turizma. Predviđen je i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti opštine, kao i Srema. Neizostavna je poseta dvorcu Šlos u Golubincima, dunavske obale u Podunavlju, kao i orbitološke stanice u Petrincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari