protest sabacfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.

– Tražićemo da ga puste odmah. U kontaktu smo sa njim i porodicom, a spreman je i advokatski tim, potvrdio je za Danas Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca, koji je juče prisustvovao protestu.

U timu od pet advokata koji brane Milovanovića je i Vladimir Terzić, koji je takođe bio svedok jučerašnjih dešavanja, a i danas je u Šapcu.

Milovanović je, tokom jučerašnjih sukoba građana sa SNS batinašima, uspeo da se popne na bager, sa nekoliko udaraca onesposobi maskiranog člana huliganske ekipe ii vozača, lokalnog pristalicu naprednjaka i zaustavljanjem viozila spreči da neko iz mase demonstranata bude povređen ili pregažen. Dvadesetak maskiranih lokalnih huligana, koji su na građane nasrnuli drvenim motkama i čekićima, došli su službenim crnim škodama, odmah nakon što je policija, po naređenju da “počinje intervencija”, napustila mesto protesta i oslobodili put najpre bageru.

Tokom popodneva, privedena su dvojica demonstranata koji su na blokadu dovezli traktore. Građani su se tim povodom okupili ispred policijske stanice sinoć u osam sati, ali su, prema rečima načelnika koji se tada obratio okupljenima, obojica puštena odmah nakon davanja izjava. Međutim, Milovanović je priveden kasnije te večeri, i određen mu je pritvor od 48 sati. Građani koji se večeras okupljaju ispred zgrade policije, osim njegovog hitnog puštanja na slobodu, zahtevaće i odgovornost za nasilnike koji su napali demonstrante, jer niko od njih, ni dvojica “bagerista”, ni grupa koja je okupljene ljude tukla šipkama i čekićima, nije priveden iako se zna njihov identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari