Željko Mitrović predstavio program Pinka u okviru trke za nacionalnu frekvenciju: Kako su reagovali članovi Saveta REM-a i ko ga je hvalio? 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Vlasnik Pinka Željko Mitrović došao je u REM u društvu svog pravnog zastupnika, finansijskog direktora i direktora razvoja, kao i nekoliko urednika.

Pored novinara koji su pratili razgovor, bez prava da postavljaju pitanje, u sali je bio i Savo Manojlović iz inicijative Kreni promeni, koji je za Danas rekao da je akreditovan kao novinar jednog lokalnog radija sa Kosova, da mu nije cilj da bilo šta kaže, već da preko majice pošalje poruku. Na njoj je pisalo „Ko je naručio spot protiv Olivera Ivanovića?“

Predsednica Saveta REM-a ga je takođe primetila u publici, pitajući ga da li je akreditovan, na šta je on potvrdno odgovorio.

Na pitanje Olivere Zekić šta kvalifikuje Pink da dobije nacionalnu frekvenciju, Željko Mitrović je naveo korporativne prednosti.

Kako je istakao, Pink je najgledanija televizija, njeni tehnički kapaciteti, broj studija i broj zaposlenih, nadmašuju kapacitete svih ostalih televizija zajedno

Vlasnik Pinka je predstavljajući svoj program, naveo da će doći do rekonstrukcije, odnosno izmene programske šeme na Pinku. Kako je naveo, i do sada je program ružičaste televizije imao dečiji, dokumentarni ili kulturni program, ali to nije bilo jasno navedeno jer su prilozi išli u okviru različitih emisija.

Željko Mitrović predstavio program Pinka u okviru trke za nacionalnu frekvenciju: Kako su reagovali članovi Saveta REM-a i ko ga je hvalio? 2
Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Kako je istakao, to će se od sada promeniti, pa će uz svaki prilog „makar on trajao tri minuta“ ići oznaka da je reč o, na primer, dečijem programu.

Mitrović je, predstavljajući elaborat, naveo da će informativni program činiti 20 odsto programa Pinka, isto toliko u zbiru činiće dečiji, naučno-obrazovni, kulturni i dokumentarni program. Rijaliti će takođe iznositi petinu programa, isto toliko reklamni deo, a ostatak je zabavni program.

Vlasnik Pinka je naveo da će ova televizija u sopstvenoj produkciji snimiti 52 filma.

Na pitanje članice Saveta REM-a Judite Popović šta je garancija da će ovako dobar elaborat Pink i ispuniti, s obzirom da su izveštaji REM-a proteklih godina bili negativni kada je Pink u pitanju, Mitrović je odgovorio da su čvrsto rešili da ispune sve iz elaborata.

S obzirom da je Popović u više rečenica izlagala svoja zapažanja o Pinku, Mitrović je u jednom momentu zamolio da odgovori, „jer mu se oduzima vreme“, na šta je Popović rekla „nećete vi biti prekinuti, mene će predsednica prekinuti, što je jedna vrsta mobinga“.

– Ja vas mobingujem?! – upitala je Zekić.

Judita i Mitrović su nastavili razgovor koji su oboje ocenili kao konstruktivan, ali ga je predsednica REM-a naglo prekinula.

Potom se oglasila Aleksandra Janković, ućutkujući Juditu Popović, navodeći niz pohvala na račun Pinka i Željka Mitrovića, posebno „što radi na širenju verskih sloboda“ i govora protiv mržnje.

Upitan o otvorenim pismima, Mitrović je naveo da su ona uvek bila posledica napada na njega, nekog od zaposlenih ili samu televiziju.

– Mi ne podnosimo jezik mržnje, ali se on upotrebljava protiv nas. Uvek je bila odbrana, nikoga prvi nismo napadali. Ako treba da puštamo da nas udaraju sa drugih medija, a da mi ne možemo tamo da se branimo, recite nam kako to da uradimo – pitao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari