Predsednik opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov uputio je najoštriji protest zbog nastupa pojedinih političkih predstavnika mađarske nacionalne zajednice i iznošenja „netačnih i izmišljenih informacija da se u opštini Novi Bečej zabranjuje upotreba mađarskog jezika“.

– Zatečeni smo netačnim informacijama koje su preneli pojedini mediji na mađarskom jeziku o tome kako dvojica odbornika Skupštine Novog Bečeja nemaju mogućnost da se obrate na maternjem jeziku i kako se u opštini zabranjuje upotreba mađarskog jezika. Sednice Skupštine vode se dvojezično, što znači da se skupštinski materijal priprema i štampa na maternjem jeziku odbornika, odbornici se obraćaju na maternjem jeziku, a na ulasku, odnosno izlasku iz svih naseljenih mesta, nalaze se table na kojima su dvojezično napisani nazivi – ističe predsednik Vrebalov.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da se ovakvi navodni incidenti koriste za skupljanje jeftinih političkih poena onih koji se predstavljaju da zastupaju građane Srbije, bilo koje nacionalne pripadnosti. – Ovakvi politički potezi ne doprinose nikome, već samo unose nemir i napetost u sredinu u kojoj se vekovima neguju i postoje odlični međunacionalni odnosi – kaže Vrebalov.

– Od medija koji su preneli netačne informacije očekujemo da najhitnije objave istinu, i da sledeći put pre objavljivanja bar iz dva izvora provere kada neko iznosi toliko teške optužbe, koje mogu imati velikih posledica na život građana – kaže Vrebalov.

Prema rečima Vrebalova, odbornici Skupštine opštine Novi Bečej očekuju da svi učesnici javnog i političkog života ove opštine pomognu konkretnim predlozima i aktivnostima, čime će doprineti boljitku građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari