Zrenjanincima računi za smeće stigli 1. januara 1Foto: M.P./ Danas

Zrenjaninsko komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ isporučilo je e-račune svojim korisnicima u njihove elektronske sandučiće u nedelju, 1. januara, iako je praznik i neradni dan.

Za one koji su se iznenadili ovim gestom, reč je o automatskom programu, koji po programskoj šemi dostavlja mesečna zaduženja.

U prave sandučiće i na adrese korisnika paprini računi će stići narednih dana, kada počne dostava poštanskog saobraćaja. Ono što građane zbunjuje to je često iskazivanje duga na računima.

Kažu da je to zato što se presek stanja u ovom preduzeću radi svakog dvadesetog dana u mesecu, nakon čega se formira račun.

„Ukoliko do dana preseka niste izvršili uplatu prethodnog računa, vama se na računu pojavljuje dug za neplaćene obaveze. Ukoliko platite račun posle preseka, nema razloga da brinete jer se te uplate regularno proknjižavaju, a na narednom računu se ne iskazuje nikakav dug“, glasi objašnjenje JKPP „Čistoće“ Zrenjanin.

A nakon kraće praznične pauze, danas je u Zrenjaninu počelo organizovano odnošenje smeća iz domaćinstava.

Svoje usluge ovo preduzeće korigovalo je tokom leta, kada je zbog povećanja cene goriva poskupelo i odnošenja smeća.

Od 1. jula 2022. godine prosečan račun za usluge iznošenja smeća u Zrenjaninu sa povećanim cenama iznosi 738 dinara.

Domaćinstva koja su plaćala 1.000 dinara odnošenje smeća iz porodičnih kuća sada imaju račune veće od 1.200 dinara, kuće od 200 i više kvadrata sa četiri člana domaćinstva moraju da izdvoje bar „dve crvene“ za uslugu đubretara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari