Izraelska kompanija Plaza centri najavila je da će na mestu zgrade bivšeg MUP u ulici Kneza Miloša u Beogradu sagraditi hotel Belgrejd Plaza sa pet zvezdica, vredan 150 miliona evra. Direktor te kompanije za Srbiju Sagiv Meger izjavio je agenciji Beta da trenutno čekaju dozvolu za gradnju hotela od gradskih vlasti i da če odmah po njenom dobijanju krenuti u realizaciju tog projekta.

Izraelska kompanija Plaza centri najavila je da će na mestu zgrade bivšeg MUP u ulici Kneza Miloša u Beogradu sagraditi hotel Belgrejd Plaza sa pet zvezdica, vredan 150 miliona evra. Direktor te kompanije za Srbiju Sagiv Meger izjavio je agenciji Beta da trenutno čekaju dozvolu za gradnju hotela od gradskih vlasti i da če odmah po njenom dobijanju krenuti u realizaciju tog projekta. Kako je rekao, hotel će biti površine 100.000 kvadratnih metara i imaće konferencijski centar, deluks spa, restoran u staklu sa pogledom na Beograd, šoping centar i poslovni toranj, kao i parking sa 2.000 mesta.
Kompanija Plaza centri kupila je prošle godine u avgustu kompleks zgrada bivšeg Saveznog MUP u Beogradu, koji je srušen u NATO bombardovanju, po ceni od 29,1 milion evra i na tom mestu biće sagrađen novi hotel. U planu je i gradnja šoping centra u Višnjici u Beogradu, za šta se takođe čeka dozvola za gradnju, a kada bude završeno biće najveći takav centar u glavnom gradu. „Višnjica Plaza će imati 68.000 kvadratnih metara na pet spratova i biće uloženo 105 miliona evra“, rekao je Meger i dodao da će u okviru tog centra biti i hipermarket od 8.000 kvadratnih metara. Višnjica Plaza biće izgrađena na mestu nekadašnjeg proizvođača sportske opreme Sportstara, koji je u novembru prošle godine kompanija Plaza centri kupila za 1,55 milijardi dinara. Meger je kazao da će ta kompanija u Kragujevcu graditi tržni centar, na 28.000 kvadratnih metara sa 100 prodavnica, a početak gradnje je 1. septembra ove godine. Prema njegovim rečima, u planu je i otvaranje takvih centara u Nišu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu i Leskovcu, a već imaju kupljeno zemljište u Kruševcu, ali još nisu odredili šta će tu biti izgrađeno. „Naš cilj je da ulažemo i u druge gradove u Srbije, ne samo u Beograd, da zaposlimo što više ljudi, kao i da damo priliku domaćim kompanijama da učestvuju u našim projektima“, rekao je Meger. On je najavio da će kompanija Plaza centri investirati u Srbiju više od 500 miliona dolara. Plaza centri bavi se izgradnjom, upravljanjem i izdavanjem tržnih i zabavnih centara u celoj istočnoj Evropi i deo je izraelske javne kompanije Elbit imedžig. Osnovana je 1996. godine, izgradila je 27 tržnih centara i ima 33 nova projekta u razvoju. Prisutna je na Londonskoj i Varšavskoj berzi, posluje u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Letoniji, Češkoj, Izraleu, Grčkoj, Srbiji i Indiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari