Brnabić: Bez plaćanja poštarine za nagradnu igru 1Foto: Dejana Majstorović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije jutros odlučila da se ne plaća poštarina za slanje koverata sa fiskalnim računima za učestvovanje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Jutros je Vlada Srbije usvojila da se i poštarina ne plaća. Pored toga što su koverte besplatne neće biti ni poštarine tako da je sada sve besplatno, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Agenciji za privredne registre Republike Srbije.

Ona je podsetila da građani Srbije od sutra mogu da šalju koverte sa fiskalnim računima sakupljenim od 1. januara ove godine, a u martu će početi dodeljivanje nagrada.

Brnabić je rekla da je nagradni fond proširen, ali nije želela da priča o njemu dok se ne usvoji na Vladi Srbije.

Ona je rekla da će za sedam do deset dana biti saopšteno koliki je ukupni nagradni fond, ali je istakla da je on „značajno povećan na zahtev i u dogovoru sa premijerom“.

Brnabić je rekla da smanjenje sive ekonomije očekuju kao rezultat implementacije većeg broja mera iz Nacionalnog akcionog plana za smanjenje sive ekonomije, pre svega, reformi inspekcija, koordinacije inspekcijskog nadzora, reforme Poreske uprave, implementacije Zakona o radu i drugih mera.

Ovo je jedna od mera koja je usmerena ka tome da podignemo poreski moral i da kroz nagradnu igru objasnimo ljudima zašto je važno da sakupljaju fiskalne račune. Rezultati su već sada fantastični, bolji nego što smo očekivali, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je važno da se objasni građanima šta oni dobijaju uzimanjem fiskalnih računa.

To je jedini način da kada nešto kupite i platite neku uslugu da se deo toga što ste vi platili vrati vama i vašoj porodici kroz budžet, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari