Brnabić: Nastaviće se borba protiv nelegalne trgovine duvanom 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajkovic

Priorite Vlade Srbije i u narednom peridu biće vezan za kontinuiranu borbu protiv sivog tržišta duvanom i cagaretama koji sada iznosi oko 20 procenata.

Mi imamo stalnu saradnju kako sa Kompanijom BAT, tako i Filipom Morisem koji posluju u našoj zemlji i radićemo na usavrašavanju mera kako bi smo zaštitili velike kompanije od sivog tržišta duvana, rekla je premijerka Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara Danasa, vezano za suzbijanje nelegalne trgovine ovim proizvodima na jugu Srbije.

Brnabićeva je prisustvovala svečanosti na kojoj je Kompanija BAT obeležila deceniju ipo poslovanja u Vranju i Srbiji. Generalni direktor BAT za Srbiju i Crnu Goru Sotiris Kosturos naglasio je da je u ovom periodu kompanija u Srbiji investirala 270 miliona evra od čega 250 u fabriku na jugu Srbije.
– Oko 120 miliona evra uloženo je u tehnološku modernizaciju koja je najznačajniji proizvodni pogon kompanije u zemljama Cefta sporazuma. Planiramo nove tehnološke inovacije kao i usavršavanje sistema kroz uredjaje za zagrevanje duvana, što je pokazatelj našeg poverenja u srpskog tržište u stabilnosti u poslovanju – rekao je Kosturos.
Premijerka je podsetila da duvanska industrija u Srbiji učestvuje sa 11 procenata u ukupnim poreskim prihodima, te da je u poslednjih sedam godina izvoz proizvoda ove industrije uvećan za šest puta. Ona je navela i da je kompanija BAT od početka poslovanja u Srbiji od 2003. godine u državni budžet uplatila više od dve milijarde evra, te da trenutno zauzima trideset procenata ukupnog tržišta cigareta u našoj zemlji.
Sastanak sa rukovodstvo Grada Vranja

Juče kasno popodne predsednica Vlade Srbije imala je sastanak sa rukovodstvom Grada Vranja, uz prisustvo izvodjača radova i nadležnih nadzornih službi koje rade na rekonstrukciji zgrade porozorišta koja se obnavlja duže od šest godina.
-Znam da je potrebno oko sto miliona dinara za završetak radova i mi ćemo ta sredstva opredeliti u budžetu za narednu godinu ali moramo svi biti maksimalno ozbiljni kako bi ovaj posao bio završen do septembra sledeće godine – navela je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari