Brnabić: Razgovaramo sa MMF o ceni struje 1Foto FoNet/Vlada Peđa Vučković

Vlada Srbije još razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o ceni struje i trudiće se da ili ne bude poskupljenja ili da ono bude minimalno, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je novinarima u Valjevu rekla da je u utorak imala radni sastanak sa članovima Nadzornog odbora i vršiocem dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i sa ministarkom rudarstva i energetike o finalnim pripremama za zimsku grejnu sezonu.

Imamo sve potpuno spremno za ovu zimsku sezonu. Na našim deponijama imamo više od 2,1 miliona tona uglja. Kopamo 100.000 tona dnevno i skladištimo na deponije, istakla je Brnabić i dodala da se uvoze dodatne količine.

Gledaćemo da ove zime čak pokušamo da izvozimo nešto struje, tako da nema potrebe da cena struje dramatično raste. Videćemo sa MMF da li uopšte treba da raste, objasnila je ona.

Upitana o povećanju akciza na određene proizvode, Brnabić je odgovorila da je ono predviđeno rebalansom budžeta i ide paralelno sa povećanjem plata i penzija.

Ana Brnabić prisustvovala je u Valjevu otvaranju nove, treće fabrika Hisense Europe.

Korporacija Hisense investirala je 45 miliona evra u novu fabriku za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu. Nova fabrika Valjevo 3 proizvodiće rashladne uređaje side-by-side brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari