Brnabić: Srbija bi ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto 1Foto: FoNet/Peđa Vučković/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je konstatovano da bi Srbija ove godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto.

Brnabić je ukazala da su industrija, građevinarstvo, poljoprivreda i prerađivačka industrija ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta i ostvarile su veliki napredak u trećem kvartalu ove godine, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu, istakavši da je za dinamiku rasta podjednako važan i turizam.

Na sednici je pohvaljen napredak koji je ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola, što je od velike važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Govoreći o turizmu, Brnabić je istakla da se tu beleži značajan rast koji se, pre svega, ogleda u većem broju stranih turista i naglasila da ta grana privrede ima veliki potrencijal za rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari