Bumbarevo Brdo dobilo poštu 1

Novu ekspozituru pošte sa besplatnim internet kutkom, meštanima i privrednicima Bumbarevog Brda, kao i okolnih sela Pretoke, Guncati i Radmilović, juče je na upotrebu predala Mira Petrović, v. d. direktora JP „Pošta Srbije“.

„Zahvaljujući našoj akciji 52 pošte za 52 nedelje, Bumbarevo Brdo je 46. selo od početka godine koje je dobilo poštu. NJene savremene usluge će olakšati svakodnevicu 2.000 stanovnika i poslovanje 47 pravnih subjekata ovog dela Šumadije. To je upravo ono što smo želeli da postignemo – da napravimo iskorak, priđemo ljudima i unapredimo im kvalitet života. Kao društveno odgovorna kompanija, Pošta Srbije se, zajedno sa 11 opština u Srbiji, od sada uključila i u novi projekat – Država Srbija u selima Srbije, koji je pokrenuo ministar Milan Krkobabić u okviru nove politike regionalnog razvoja. Ovim potpisivanjem protokola ući ćemo u 55 sela koja u 21. veku nemaju lekara i čiji stanovnici moraju kilometrima da putuju da bi obavili birokratske obaveze. U jednom danu u njihovom selu će biti poštar, lekar i činovnik. Jednostavno ćemo doći do tih ljudi i pomoći im da sve završe na svom kućnom pragu, a mladima pružiti razlog da tu i ostanu“, navela je direktorka Petrović.

Neposrednom saradnjom Pošte Srbije i lokalne samouprave, uređen je i opremljen poslovni prostor za rad novootvorene pošte.

„Danas je važan dan za opštinu Knić jer je veliki svaki dan u kome uradimo nešto za naše građane i privredu. Od dogovora za otvaranje pošte do realizacije proteklo je dve nedelje. Zahvaljujem Pošti Srbije na izuzetnoj efikasnosti i saradnji“, rekao je Zoran Đorović, predsednik opštine Knić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari