Delta holding obeležava 30 godina postojanja 1Foto: N1

U prošloj godini prihodi Delta Holdinga iznosili su 511,2 miliona evra što je 2,2 odsto manje nego u 2019. godini.

Operativni profit pre oporezivanja i amortizacije EBITDA povećan je za 7,5 odsto i iznosi 46,5 milona evra u 2020. Povećanje EBITDA, potvrđuje da kompanija uspešno operativno posluje, odnosno da je imala izuzetno dobar menadžment u situaciji koja je ozbiljno uzdrmala celokupnu svetsku ekonomiju. Za nas je ovo veoma bitan podatak, jer poznato je da banke i konsultantske kuće upravo prema EBITDA procenjuju kvalitet kompanija- izjavila je Milka Vojvodić, potpredsednica za ekonomiju i finansije Delta Holdinga, na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj jubileju, 30 godina poslovanja te kompanije.

Na tom skupu je naglašeno da u narednim godinama  Delta planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrednog oko 500 miliona evra.

Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis, onlajn trgovinu.

Kako je istaknuto, Delta je uveliko u razvoju e-commerce platforme, pod imenom Ananas, koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine.

Odlikovaće je izuzetno veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i potpuno novo korisničko iskustvo.

Investicija u Ananas platformu u narednih pet godina iznosiće 100 miliona evra.

– Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u onlajn trgovini. Ananas će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija – rekla je potpredsednica Delte za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković.

Delta Holding je osnovan pre 30 godina i u tom periodu je kompanija od prodaje biznisa ostvarila prihod od 2,5 milijarde evra i taj novac je reinvestirala u Srbiji i zemljama regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari