Edin Ðerlekfoto FoNet Ana Paunković

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek najavio je danas, prilikom posete Novoj Varoši, novi projekat u ulici Potočilo, koji će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju, uključujući vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rasvetu i trotoare, a za koji će biti izdvojeno oko 23 miliona dinara.

Đerlek je posetio taj grad povodom realizovanih projekata, koje je Ministarstvo podržalo u ovoj opštini sa 4,9 miliona dinara.

„Realizovali smo projekat digitalizacije opštinske uprave, koji je važan iz dva razloga jer unapređuje efikasnost radnika u lokalnoj samoupravi i poboljšava kvalitet usluga građanima“, rekao je Đerlek, a saopštilo Ministarstvo.

Dodao je da je Ministarstvo sufinansiralo izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat u ulici Potočilo.

Kako je precizirano, Ministartsvo je izdvojilo za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu 66,9 miliona dinara.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio je Ministarstvu u ime meštana Nove Varoši na dosadašnjoj saradnji.

„Zajedničkim radom sa ministarstvima koja žele da promene sliku Srbije, možemo mnogo toga da učinimo“, rekao je Vasiljević.

Istakao je da je posebno važno što će jedna od najstarijih ulica biti obnovljena nakon više od 50 godina.

Ove godine iz budžeta Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji, a sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne, komunalne, putne i socijalne infrastrukture, podsetili su iz ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari