Za kartice se do 14 časova prijavilo 57.000 penzionera 1Foto: Lj. Bukvić/Danas

Do 14 časova danas već 57.000 penzionera se prijavilo za penzionerske kartice, objavio je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

Zahtev za izdavanje penzionerske kartice može se podneti elektronski na sajtu www.pio.rs, ili u filijalama i organizacionim jedinicama tog Fonda, podsetio je on i dodao da će zaposleni pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Formular za prijavljivanje je jednostavan, podsetio je Mali, i za njegovo popunjavanje je dovoljno dva minuta.

“Potrebno je uneti osnovne lične podatke i ostaviti kontakt telefon ili mejl adresu, na koje će penzioneri dobiti obaveštenje kada kartica bude gotova, kako bi je preuzeli na šalteru Fonda PIO”, napisao je Mali.

On je pozvao predstavnike privrede da pokažu društvenu odgovornost i uključe se u akciju, koja će korisnicima penzija omogućiti brojne popuste i pogodnosti.

“Penzioneri su učinili mnogo toga za našu zemlju, izgradili je, imali razumevanja kada je bilo neophodno sprovesti teške mere fiskalne konsolidacije, i penzionerske kartice su samo jedan od načina da poboljšamo kvalitet njihovog života i da im kažemo hvala za sve što su učinili za Srbiju”, istakao je Mali na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari