Država će podržati prerađivače voća i povrća 1Foto: FoNet/ Miloš Lukić

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović , rekao je danas u Kruševcu, na devetom Sajmu poljoprivrede, da država naredne godine planira da značajno podrži razvoj prerađivačkih kapaciteta, u svakom sektoru poljoprivredne proizvodnje.

 On je rekao da država ima problem sa razvojem prerađivačkih kapaciteta, ali i da na tržištu postoji dugoročna potreba za dobrim goveđim mesom i za razvojem voćarske i povrtarske proizvodnje.

„Sve će to biti implementirano u budžet za 2017.godinu, naročito onaj deo koji se odnosi na investicije, izgradnju i rekonstrukciju objekata i razvoj prerađivačkih kapaciteta“, rekao je Nedimović..

Istakao je i da će se najveće povećanje u agrarnom budžetu planiranom za narednu godinu, odnositi na investicije u opremu i objekte, odnosno, na sve ono što donosi dodatnu vrednost u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Sa Ministarstvom finansija, MMF i Svetskom bankom radimo analize postojećih mera, da vidimo šta smo postigli i kako možemo da se ponašamo u budućnosti, a krajem novembra ćemo imati i jasnu sliku koliki je agrarni budžet i koje su jasne mere“, rekao je Nedimović.

Na ovogodišnjem Sajmu u Kruševcu okupilo se stotinak izlagača poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti , rukotvorina, meda, bilja i rakije.

Oko 300 grla predstavljeno je na Regionalnoj stočarskoj izložbi, održanoj u okviru Sajma, a vlasnicima pobedničkih grla šampionske pehare uručio je ministar Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari