Državna preduzeća građane će koštati 100 miliona evra ove godine

* Neprivatizovanih 150 preduzeća sa 50.000 zaposlenih ne plaća gas i struju, dobija subvencije i nepovratne kredite preko Fonda za razvoj * Dugovi EPS-u do kraja avgusta dostigli milijardu dinara
Gubitaši i dalje ne plaćaju obaveze prema javnim preduzećima i državi, pokazuje izveštaj Fiskalnog saveta

Ostavite komentar


  1. Tu su nase penzije. Finansiramo gubitase, a njihovi radnici imaju plate kao 2/3 prose;ne penzije.

  2. Klasićan primer diskriminacije i ekonomske eksplotacija građana južno od Pojata. Oni su osuđeni na Jugorosgaz. Nema otpisa dugovanja, kraći rokovi plaćanja i visoke kamate. Pored toga moraju, kroz budžet Republike Srbije, da plaćaju izgradnju gasovoda Srbijagasa svugde po Srbiji osim južno od Pojata, da podmiruju dugove koje napravi bilo ko a nemaju dodirne tačke sa Srbijagasom!

  3. Spasite budžet tako što ćete da uništite ekonomiju, neznalice i dripci. Sednite u fotelju, gledajte tendere i spasite guzice. Radnici najeftiniji, preduzeća idu za dž, a vama raste. Japanac bi napravio hari kiri, a srboje pravi trboje dok mu nacija nestaje.

  4. Da to je prava vest,građane će koštati !!! Pa koliko košta dan zatvora ? Iznos:1000 dinara, a kolika je min.cena rada po satu ? Iznos: 1 evro i 8 centi, pa gde ima da radnik radi za 900 dinara 8 sati a izdržavanje zatvorenik u zatvoru košta 1000 dina. Pa kako objasniti radniku da mora da izdržava i zatvorenika i političara od svojih 900 dinara,i da će ga još koštati 100 miliona evra državna preduzeća,pa koliko koštaju plate državnih službenika i javnih preduzeća u srbiji,a ima 750.000 zaposlenih u državnoj upravi i preduzećima. Nije to dragi moji 100 miliona to je 8.000.000.000. evra,eto toliko košta građane Srbije godišnja plate zaposlenih u državnoj upravi i državnim preduzećima,!!! Ostatak Budžeta odlazi na penzije penzionerima,i zato se Srbija zadužuje svake godine po 2 milijardi evra, za 5 godina Javni dug Srbije je porastao 10 MIJARDI EVRA !!
    Eto to je tačna informacija koliko Srpske građane koštaju sva državna preduzeća.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.