Er Srbija od 2026. na novom terminalu aerodroma Džon F. Kenedi 1EPA/PETER FOLEY

Er Srbija će leteti sa novog Temrinala 1 njujorškog aerodroma Džon F. Kenedi (JFK) kada bude završen 2026. godine, saopštila je danas Er Srbija.

Direktni letovi između Beograda i Njujorka uvedeni su 2016. godine, a Er Srbija u ovom trenutku leti do sedam puta nedeljno sa postojećeg Terminala 1 aerodroma Džon F. Kenedi.

Shodno strateškim ciljevima i težnji kompanije da dodatno pojača saobraćaj između Beograda i Njujorka, Er Srbija je ugovorila prelazak na Novi Terminal 1 aerodroma Džon F. Kenedi.

„Izuzetno se radujemo otvaranju Novog Terminala 1 na njujorškom aerodromu Džon F. Kenedi. Partnerstvo sa Novim Terminalom 1 je potvrda stalnog unapređenja naših usluga i posvećenosti zadovoljstvu putnika. Uvereni smo da će najsavremenija tehnologija, optimizovani procesi i unapređeni sadržaji Novog Terminala 1 redefinisati putovanja i omogućiti bolje korisničko iskustvo za naše putnike“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

„Veoma smo zadovoljni što će Er Srbija postati deo našeg rastućeg portfelja avio-kompanija koje će poslovati na Novom Terminalu 1 i ponuditi putnicima stalne letove između Njujorka i istorijskog grada Beograda“, rekao je predsednik i izvršni direktor Novog Terminala 1, dr Džerard P. Bušel.

Novi Terminal 1 do sada je objavio partnerstva sa sedam avio-kompanija: Er Frans, KLM, Etihad, Korijan Er, LOT Poliš erlajns, EVA Er i Er Srbija.

Novi Terminal 1 gradi se u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma Džon F. Kenedi vredne 19 milijardi dolara.

U prvoj fazi, u junu 2026. godine, na Novom Terminalu 1 biće otvorena glavna zgrada i 14 gejtova, dok je otvaranje kompletnog Terminala predviđeno za 2030. godinu.

Kada bude potpuno završen, terminal će imati 23 gejta i površinu od više od 222 hiljade kvadratnih metara.

Međunarodni terminal će biti najveći na aerodromu Džon F. Kenedi i zauzimaće ukupnu površinu trenutnog Terminala 1 i bivših Terminala 2 i 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari