Er Srbija u junu prevezla 68 odsto više putnika nego u maju 1Foto: Er Srbija

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u junu prevezla 170.413 putnika, što predstavlja najveći broj putnika od decembra 2019. i povećanje od 68 odsto u odnosu na maj ove godine.

Er Srbija je, kako se navodi, povećala svoj tržišni udeo na Aerodromu „Nikola Tesla“ na 52 odsto, jer je prevezla ukupno 54,1 odsto putnika koji su tokom tog meseca koristili usluge beogradske vazdušne luke.

Tokom juna domaća avio-kompanija je saobraćala do 38 destinacija u redovnom saobraćaju, a najpopularnije destinacije su Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

„Rezultat koji smo ostvarili u junu predstavlja posledicu strateškog planiranja, efikasnog prepoznavanja poslovnih prilika i brzog reagovanja na promene na tržištu. Drago nam je što se situacija polako razvija u pozitivnom smeru i što je tražnja za avio-prevozom u konstantnom porastu“, rekao je direktor komercijale i strategije u Er Srbiji Jirži Marek.

Tokom juna zabeleženi su rekordni rezultati i u posetama Premijum salonu Er Srbije koji je ugostio 3.252 putnika, što predstavlja rast od 33 odsto u odnosu na isti mesec 2019.

U Premijum salonu boravilo je tokom juna prosečno 108 putnika dnevno, dok je apsolutni rekord ostvaren 21. juna, kada je usluge salona koristilo 177 putnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari