Er Srbija: U prvoj deceniji poslovanja udvostručen broj destinacija i obnovljena flota 1foto (BETAPHOTO/Air Serbia/DS)

Er Srbija objavila je danas, povodom deset godina poslovanja pod tim imenom i sa novim vizuelnim identitetom, da je udvostručila broj destinacija u mreži tako da u putničkom i teretnom saobraćaju leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi.

Uvedene su i tri interkontinentalne destinacije – Njujork, Tjenđin i Čikago.

Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove.

Tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, Er Srbija, naslednica JAT ervejza, je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine.

Očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja te kompanije.

U protekloj deceniji je srpska nacionalna avio-kompanija obavila više od 310.000 letova i prevezla više od 25 miliona putnika.

Er Srbije jubilej obeležava modernizovanje veb sajta kompanije, uvođenjem nove muzike za ukrcavanje u avione, kao i predstavljanjem specijalne poštanske marke u saradnji sa Poštom Srbije.

„Kao regionalni lider otvaramo novu deceniju poslovanja. Sa najmlađom flotom u regionu, preko 1.400 zaposlenih i jasno definisanom strategijom održivog razvoja nastavljamo u još bržem ritmu, spremni da se prilagodimo svakoj promeni na tržištu, da poslujemo profitabilno i konstantno unapređujemo uslugu u interesu naših putnika“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari