(FOTO) Ovako će izgledati zgrada Generalštaba: Trampov zet potvrdio da gradi, kaže da je uzbuđen zbog projekta u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

„Uzbuđeni smo što možemo da podelimo neke slike ranog dizajna za razvojne projekte koje smo kreirali za albansku obalu i centar Beograd“, napisao je na mreži X Džared Kušner, zet bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.


Podsetimo, američki mediji objavili su da firma Džareda Kušnera planira da lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu srušena u NATO bombardovanju, pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova.F

Firma Džareda Kušnera, zeta bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, planira da lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu srušena u NATO bombardovanju, pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova, piše Glas Amerike prenoseći Blumberg.

Ova informacija stigla je tri dana pošto je lider opozicionog Ekološkog ustanka u Srbiji, Aleksandar Jovanović Ćuta, izašao u javnost sa dokumentom, za koji tvrdi da je memorandum o razumevanju potpisan između dve američke firme i Vlade Srbije – koju zastupa ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Goran Vesić.

U tom dokumentu se pominju dve američke firme Atlantic Incubation Partners LLC i Kushner Realty LLC koje bi dobile lokaciju u centru Beograda na korišćenje bez naknade na 99 godina, uz mogućnost da se pravo korišćenja pretvori u pravo svojine.

Vesić je demantovao je da je memorandum o razumevanju potpisan i rekao da će „obavestiti javnost kada se to desi“.

Osim lokacije u Beogradu, razgovara se i o lokacijama u Albaniji.

Blumberg piše da Affinity Partners sa sedištem u Majamiju planira da pretvori albansko ostrvo Sazan u Mediteranu, koje je ranije bilo vojna baza, u luksuzno odmaralište pod brendom Aman.

List navodi da Affinity takođe želi da uloži u razvoj albanskog poluostrva Zvernec, koje ima oko pet kilometara velikih belih peščanih plaža.

Dodaje se da kompanija planira nekoliko velikih odmarališta u kojima bi bilo skoro 10.000 vila i hotelskih soba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari