"Georad" očekuje još bolje rezultate uprkos pandemiji 1Foto: Stanislav Milojković

Privredno društvo za geološka istraživanja i projektovanje „Georad“ iz Drmna očekuje da tekuću godinu završi sa još uspešnijim rezultatima nego u 2019. godini.

Prema rečima direktora ovog društva, dr Miodraga Stepanovića, takva očekivanja baziraju se na već sklopljenim poslovnim ugovorima.

„Prošle godine imali smo bruto dobit od 70 miliona dinara, i ove godine, i pored pandemije, očekujemo za 10 odsto veću dobit od prošle, pa možemo da tvrdimo da, od 2004. godine, od kada ‘Georad’ posluje samostalno, poslednje tri godine su bile najuspešnije“ – rekao je direktor i naglasio da da su prošle godine APR i agencije analizom bonitata PD „Georad“ firme na čijem je čelu, na osnovu ukupnih prihoda i iskazane dobiti među privrednim društvima sličnih poslovnih struktura kao što je Georad, svrstali među sto najuspešnijih preduzeća u Srbiji, na šta je izuzetno ponosan.

Osim što postižu sve bolje poslovne rezultate, u „Georadu“ dosta i investiraju, ulažu u kupovinu bušećih garnitura i građevinskih mašina. Osim toga, ulažu i u obrazovanje svojih kadrova, preko doškolovavanja i seminara, što se pozitivno odražava i na uspeh preduzeća.

U „Georadu“ radi 400 zaposlenih, od kojih je veliki broj diplomiranih inženjera geologije. Ima devet samostalnih službi, tehničkog direktora, dva pomoćnika direktora i prateće službe. Ima i Skupštinu koja broji tri člana i koju postavlja i razrešava Vlada Srbije.

Radnici „Georada“ rade na površinskim kopovima u Kostolcu i Obrenovcu, ali obavljaju poslove i za treća lica. Menadžment preduzeća neprestano radi na podizanju nivoa kvaliteta njihove socijalne i zdravstvene zaštite.

„Za svako novorođeno dete isplaćujemo 95.000 dinara, stipendiramo decu zaposlenih od osnovne škole do fakulteta, dodeljujemo jubilarne nagrade, najviša ide do 380.000 za 40 godina rada, dajemo i zajmove preko Sindikata“, kazao je direktor. Prosečna zarada u ovom privrednom društvu trenutno iznosi 65.531 dinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari