Gradi se ono što su građani izabrali 1

I pored vanrednog stanja, građevinska sezona u Šapcu je u punom jeku.

U ponedeljak su asfaltirane dve ulice, Kolonija Mačve, ukupne dužine preko 600 metara sa vrednošću radova od 6,5 miliona dinara. Građani su taj projekat izglasali na prošlom direktnom odlučivanju.

Sredstva su obezbeđena od povaćaja poreza na imovinu. Prošle godine za ovu namenu prikupljeno je više od dva miliona evra.

Druga ulica je Stepe Stepanovića, u prigradskom naselju  Jevremovac, dužine 200 metara, koja se finansira kroz projekat dva na dinar. Ukupna vrednost radova je 1,4 miliona dinara, što znači da su građani  obezbedili jednu trećinu.

U ovoj ulici prethodo je prošla vodovodna mreža, a sledeći korak je mogućnost pruiključenja na kanalizaciju. Kada je o tome reč, JKP „Vodovod“ omogućava plaćanje na 36 rata, a vrednost priključka je 600 evra.

Inače, za nesmetano odvijanje radova važne su mere zaštite radnika koje su predložili nadležni organi i koje se obavezno primenjuju. Na teritoriji Grada Šapca podeljeno je oko 100.000 zaštitnih maski, a svaki građanin ih može dobiti naknadno, ako se obrati komunalnoj policiji.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari