Iz gradskog budžeta više od 495 miliona za ustanove u Novom Pazaru 1Foto: Grad Novi Pazar

U gradskom budžetu Novog Pazara, za ovu godinu, za rad ustanova, čiji osnivač je lokalna samouprava, opredeljeno je 495.700.000 dinara.

Sredstva se dodeljuju za planirane projekte. Na vrhu lestvice su Kulturni centar, Turistička organizacija Novog Pazara (TONP) i Narodna biblioteka „Dositej Obradović“.

Kulturnom centru je namenjeno 99,6 miliona dinara.

Tim sredstvima finansiraće se pet predstava za odrasle, dve dečije predstave, jedna monodrama, dvanaest izložbi, IKT film fest, zatim, pet koncerata u Koncertnoj dvorani, manifestaciju „Dani grada“, u okviru koje će biti održan muzički festival „Stari grad“, ali i drugi sadržaji koji postaju tradicionalna kulturna ponuda.

TONP, iz gradske kase, može da računa na 84,5 miliona dinara, koje će utrošiti za izradu projektnih rešenja za uređenje Stare čaršije sa Hamamom, Pazarišta – Trgovišta, Gradine i starog grada Jeleča i učešće na 15 turističkih sajmova.

Aktivnosti biblioteka „Dositej Obradović“ biće finansirane sa 52, 5 miliona dinara. Najviše će biti oizdvojeno za kupovinu dve hiljade novih naslova i nabavku knjigomata.

Centru za socijalni rad namenjena su 43 miliona, muzeju „Ras“ 38 miliona i 30 miliona dinara dobiće Istorijski arhiv „Ras“.

Regionalno pozorište može da računa na 32,6 miliona dinara za premijere „Prugasti mačak“ i „Tašana“ i još nekoliko repriznih prikazivanja predstava.

Centar za decu i omladinu „Duga“, ove godine, imaće na raspolaganju 20,7 miliona dinara, ali će se iz gradskog budžeta finansirate i regionalne organizacije, koje sedište imaju u ovom gradu.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju dobiće 17 miliona i 5,5 miliona dinara namenjeno je Regionalnoj turističkoj organizaciji Sandžaka.

Na spisku korisnika budžetskih sredstava nalazi se i Ustanova za sport, koja će, ove godine, za svoje aktivnosti dobiti 54,5 miliona i 16,4 miliona dinara dobiće Kancelarija za mlade.

Pred Privremenim organom Novog Pazara, na prvoj narednoj sednici, naći če se planovi i programi rada svih ovih ustanova i organizacija, koji će se finansirati iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari