Iz republičkog budžeta 385,5 miliona dinara za razvoj Novog Pazara, Sjenice i Tutina 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Za podsticanje razvoja grada Novog Pazara i opština Tutin i Sjenica, iz republičkog budžeta, u prvoj polovini ove godine, izdvojeno je oko 385,5 miliona dinara.

Najviše sredstava, 206,5 miliona, opredeljeno je za Novi Pazar.

Više od polovine sredstava, 131 milion dinara, bio je namenjen za zapošljavanje.Za podsticanje razvoja zdravstva bilo je namenjeno 36 miliona, oko 19 miliona za razvoj poljoprivrede, za zaštitu životne sredine 12 miliona i za podsticanje proizvodnje izdvojeno je 8,6 miliona dinara. Većina izdvojenih sredstava je bespovratna, samo je 8 miliona kredit.

Sjeničkoj opštini je dodeljeno oko 105 miliona. Najviše sredstava izdvojeno je za razvoj poljoprivrede, 90,7 miliona i 10 miliona dinara je namenjeno za zapošljavanje.

Najmanje sredstava, u prvom ovogodišnjem polugodištu,  namenjeno je opštini Tutin, 74 miliona dinara. Jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, najviše novca, 25 miliona, dobila je za zapošljavanje, 20 miliona namenjeno je razvoju poljoprivrede, a ostalo za druge namene.

Ovo su podaci Agencije za privredne registre (APR), po kojima je Novi Pazar,u prošloj godini dobio 468 miliona dinara za podsticanje razvoja, za 55 odsto više nego pre dve godine, kada je iz republičke kase stiglo 258 miliona dinara. Ove godine izostala su sredstva za razvoj naučno-istraživačkog rada, obrazovanja, nauke,kulture, saobraćajne infrastrukture, jačanje institucija i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari