Kladovo: Osam miliona dinara za programe mera zapošljavanja 1Foto: Opština Kladovo

Izmenama Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Kladovo od 2021. do 2023. godine, koji je usvojen na poslednjoj sednici opštinske Skupštine, za tri programa mera zapošljavanja predviđenih ovim planom ovogodišnjim opštinskim budžetom planirano je osam miliona dinara.

I ove godine će sredstvima budžeta opštine Kladovo biti realizovani programi mera zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja.

U pitanju su tri programa: javni radovi, stručna praksa i subvencije poslodavcima i za njih je budžetom za 2023. godinu opredeljeno ukupno osam miliona dinara, čulo se na poslednjoj sednici kladovskog lokalnog parlamenta na kome su usvojene izmene LAPZ-a od 2021. do 2023. godine.

Za sprovođenja javnih radova odnosno za isplatu novčane naknade osobama angažovanim na javnim radovima iznos od tri i po miliona dinara povećan je na 5,35 miliona dinara.

Program stručna praksa finansiraće se ove godine sa 1,5 miliona dinara budžetskih sredstava, a za subvencije poslodavcima za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih otvaranjem novih radnih mesta predviđeno je 1,175 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari