Kladovo: Potpisani ugovori za energetsku efikasnost 1Foto: J.B.K./ Danas

Program energetske efikasnosti u opštini Kladovo u 2022. godini podrazumevao je sedam mera čija realizacija će biti sufinansirana sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave. Potpisivanjem ugovora sa građanima koji su ispunili propisane uslove javnih konkursa, stvoreni uslovi da realizacija započne za koji dan.

Stanovnici kladovske opštine mogli su, kada je u pitanju program energetske efikasnosti, da konkurišu za bespovartna sredstva za sedam mera.

Krajnjim korisnicima koji su ispunili uslove propisane Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Kladovo sufinansiraće se unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode .

Prilikom potpisivanja ugovora sa građanima kojima su dobrena sredstva za energetsku sanaciju, predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, je izrazio nadu da će korisnici subvencija obezbediti svojim porodicama bolje uslove za život i ostvariti značajnu uštedu energenata u zimskom periodu.

Za realizaciju mera energetske efikasnosti na teritoriji opštine Kladovo lokalna samouprava i Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedili su po četiri miliona dinara, a nakon potpisivanja ugovora sa krajnjim korisnicima, narednih dana trebalo bi da započne i realizacija mera.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari