Kladovo: Usvojena i objavljena konačna lista firmi koje će sprovoditi mese energetske efikasnosti, sledi raspisivanje javnog poziva za građane 1Foto: J. B. K.

Za sprovođenje devet mera energetske sanacije u kladovskoj opštini nakon sprovednog javnog konkursa, odabrana su četiri privredna subjekta, sva četiri sa teritorije opštine Kladovo. Lokalna samouprava je za ove namene u ovogodišnjem budžetu obezbedila deset miliona dinara.

U sprovođenju mera energetske efikasnosti sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode učestvovaće tri privredna subjekta.

Prema objavljenoj listi, sedam mera energetske efikasnosti sprovodiće ICM Elektro Grabovica, Trgovinska radnja za prodaju, popravku i ugradnju opreme i pribora za elektroinstalacije, grejanje i klimatizaciju Elektroluks Kladovo i STR Termotehna iz Kladova.

Elektroluks Kladovo i ICM Elektro Grabovica uz Wired DOO Kladovo firme su koje će sprovoditi i preostale dve mere i programa energetske efikasnosti u kladovskoj opštini, a koje se odnose na ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja.

Nakon odabira privrednih subjekata, uslediće raspisivanje javnog poziva za građane koji su zainteresovani da uz pomoć subvencija poboljšaju energetsku efikasnost u svojim domovima.

Za ove namene je u budžetu opštine Kladovo ukupno opredeljeno deset miliona dinara, polovina sredstava je lokalne samouprave, a druga polovina Ministarstva rudarstva i energetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari