Kladovo: Raspisan javni konkurs i za preostale dve mere energetske sanacije 1Foto: J. B. K.

Kladovljani koji putem solarnih panela žele da proizvode struju za sopstvene potrebe i unaprede termotehničke sisteme mogu da konkurišu za opštinske subvencije. Javni konkurs je otvoren do 21. novembra, a za ove namene obezbeđeno je dva miliona dinara.

Nakon prvog konkursa za građane kojim je predviđeno sedam mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u kladovskoj opštini – zamena spoljnih vrata i prozora, termička izolacija zidova i površina ispod krovnog pokrivača, nabavka kotlova na biomasu, nabavka i ugradnji toplotnih pumpi i solarnih kolektora, raspisan je i javni konkurs za preostale dve mere u ovoj godini.

Lokalna samouprava će sufinansirati ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i za ove namene je u opštinskom budžetu opredeljeno 1,4 miliona dinara.

Za unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote namenjeno je 600.000 dinara bespovratnih sredstava kao subvencije.

Energetsko menažder opštine Kladovo, mirko Gavrilović navodi da je javni konkurs otvoren do 21. novembra, a dokumentacija sa prijavnim obrascima i prilozima može da se podigne na šalteru Opštinske uprave Kladovo ili preuzme sa internet prezentacije Opštine Kladovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari