Koliko košta 30 sekundi reklame na Superbolu 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kompanije će platiti više od sedam miliona dolara za 30 sekundi reklamnog prostora tokom 57. Superbola koji će se u nedelju na ponedeljak odigrati u Arizoni.

U cenu ne ulazi trošak pravljenja reklame, a s obzirom na zvezde koje se pojavljuju u ovim reklamama on nije zanemarljiv.

Očekuje se da tradicionalno najveći televizijski događaj u Americi, finale plej ofa Nacionalne fudbalske lige, prati više od 100 miliona ljudi.

Ove godine kriptokompanije i autoindustrija, zbog krize u kojoj su se našli, osetno su smanjile zakup reklamnog prostora, a na njihovo mesto su uskočili tehnološke kompanije, veliki prehrambeni i alkoholni brendovi i striming platforme.

Prema rečima Keli Okif, generalne direktorke kompanije Brend federejšn, ove godine tema oglašivača biće „Ne brini, budi srećan“.

Reklame koje se plasiraju tokom Superbola obično su krcate zvezdama, a tako je i ove godine sudeći prema onima koje su se već pojavile na televizijama.

Džon Travolta u reklami mobilnog operatera T mobile peva verziju pesme iz Briljantina, Adam Drajver nastupa u reklami za Squarespace, dok Ališja Silverston prikazuje jedan od svojih likova u reklami za Rakuten.

Glumac Majls Teler zvezda novog Top gana sa suprugom pleše u reklami za pivo Bud lajt, dok u reklami za Badvajzer glas daje Kevin Bejkon.

Muzičke zvezde Džek Harlou, Misi eliot i Elton Džon zajedno nastupaju u reklami za grickalice Doritos, a Vil ferel se pojavljuje u reklami za Dženeral motors.

U Guglovoj reklami od 90 sekundi su Doža Ket, Ejmi Šumer i košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetokumbo.

Silvester Stalone sa svoje tri ćerke gostuje u reklami za producentsku kuću Paramaunt, a poznati glumci u komedijama Ben Stiler i Stiv Martin reklamiraju Pepsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari