"Kolonija" 12 italijanskih firmi 1Foto: Sajt Grada Šapca

Italijanski ambasador Karlo Lo Kašo posetio je italijansku firmu „Vopachel“ koja posluje u industrijskoj zoni u Šapcu.

Ambasador je razgovarao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima grada Šapca i pri tom istakao da u Srbiji posluje blizu 600 italijanskih firmi.

– Sve je više italijanskih investitora koji žele da investiraju u Srbiji. Mi smo drugi partner Srbije i imamo odličan izvoz odavde. Hoćemo da ponudimo svoje stručnjake, tehnologiju, iskustva, ekspertizu, kako bi srpske i italijanske firme zajedno rasle i napredovale, rekao je ambasador Lo Kašo. Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović naglasio je da je Grad Šabac pouzdan partner svim kompanijama koje posluju na njegovoj teritoriji.

– Na to ukazuje i činjenica da u našem gradu posluje 12 italijanskih kompanija. Te firme su došle po preporuci, a ne očekujući ogromne subvencije od republike, naveo je Kostadinović.

Poseta je upriličena u okviru Nacionalnog dana malih i srednjih preduzeća, odnosno dana otvorenih vrata italijanske privrede, koji organizuje Konfindustrija – predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji. Istim povodom i učenici Tehničke škole boravili su u italijanskim firmama u Šapcu i upoznali se sa uslovima poslovanja u njima.

Od svih stranih firmi u Šapcu italijanske su najprisutnije i dolazile su po preporuci. S obzirom na uslove poslovanja u severozapadnoj industrijskoj zoni, najvećoj u Srbiji, vlada veliko interesovanje za nove kompanije. U ovoj godini pogone otvara 15 novih firmi, a za poslednje četiri godine ovde je zaposleno pet hiljada radnika.

Tekst je deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se finansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari