Kragujevac: Počinje isplata zaostalih zarada bivšim radnicima Zastava kamiona 1Foto: Zastava kamioni

Grad Kragujevac će, postupajući po Zaključcima Vlade i odluci Skupštine grada, sutra izvršiti isplatu dela priznatih potraživanja bivšim zaposlenima Zastava kamiona u stečaju.

Bivši radnici stečajnog dužnika koji su potpisali saglasnost moći će počeće sutra da podignu novac na šalterima Banke Poštanske štedionice, u poslovnim jedinicama u ulici Zorana Đinđića i kralja Milana.

Radnici će novac moći da podignu lično, a od dokumenata je potrebno poneti na uvid ličnu kartu.

Bivši zaposleni koji se iz opravdanih razloga nisu odazvali na poziv nadležne gradske uprave i nisu potpisali saglasnost, neophodno je da se jave gradskoj upravi za finansije, kancelarija 434, kako bi dobili instrukcije za dalje postupanje, koje će im omogućiti isplatu pripadujućih sredstva.

Da podsetimo, prodaja stečajne imovine ovog preduzeća je izvršena 22. jula ove godine, a budući da je Grad bio razlučni poverilac dobio je deo novca koji mu ova fabrika duguje na osnovu neplaćenih poreza na imovinu i ostalih taksi koje lokalna administracija naplaćuje.

Na osnovu zaključka koje je donela Vlada, grad Kragujevac je odlučio da sva sredstva preusmeri na isplatu dela potraživanja radnika Zastava kamiona.

Rebalansom budžeta grada u ove svrhe namenjeno je 78,9 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari