Kredit Srbijagasu – naduvane cifre ili samo politički sukob

Ostavite komentar


  1. Koliko se razumem u matematiku, ako je 99 odsto projekta izgradnje »Turskog toka« kroz Srbiju završeno, pa je kredit od 70 miliona evra potreban da se izgradi zadnji jedan odsto, matematika govori da je konačna cena izgradnje kompletnog »Turskog toka« kroz Srbiju, ni manje ni više nego celih 7 milijarde evra. Zato mislim da je u pitanju iznos kredita za taj jedan odsto radova, jer je verovatno direktor »Srbijagasa« mislio da će taj iznos kredita »proći« kao što je to bilo ranije kod bivšeg ministra energetike i rudarstva, inače njegovog stranačkog kolege.

  2. Prvo, sukob dvoje ljudi dovodi do velike štete za državu, iz čega se izvodi zaključak da njih isključivo zanimaju sopstveni interesi. Neverovatno je da preduzeće za distribuciju gasa radi stalno sa gubitkom, a direktor je godinama isti. Zaduženi do grla, nesolventni, prodaju jako loš gas koji je od Rusa papreno plaćen, a kupuju džipove??? Znači da neko isisava novac odatle. Drugo, ako je tačno da Rusi zahtevaju da Bajatović bude glavni, treba ih otkačiti. Ako su stalno u gubitku, znači da krade pare za Ruse, a i za sebe. Gas može da se nabavi i na drugoj strani, ionako je preplaćen. A Mihajlovićka kakve krš puteve je pravila sa ekipom lopova,valjda sad hoće isto tako da radi na novom poslu ,samo sa ekipom iz SNS, a socijalisti ne daju. Uglavnom, nas sve košta

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.