Rumunska kompnija Kuprom saopštila je da je zadovoljna što je proglašena za prvorangiranog ponuđača na tenderu za prodaju Rudarsko topioničarskog basena Bor i što se prodaja tog kombinata sprovodi profesionalno i transparentno. Očekujemo da ce nakon privatizacije RTB Bor postati još značajniji u ovom delu Evrope, jer će integrisana i konsolidovana proizvodnja bakra ujediniti nase susedne kapacitete i tako poslužiti kao baza za dalji rast i razvoj , navodi se u saopštenju Kuproma .

Rumunska kompnija Kuprom saopštila je da je zadovoljna što je proglašena za prvorangiranog ponuđača na tenderu za prodaju Rudarsko topioničarskog basena Bor i što se prodaja tog kombinata sprovodi profesionalno i transparentno. Očekujemo da ce nakon privatizacije RTB Bor postati još značajniji u ovom delu Evrope, jer će integrisana i konsolidovana proizvodnja bakra ujediniti nase susedne kapacitete i tako poslužiti kao baza za dalji rast i razvoj , navodi se u saopštenju Kuproma . Kuprom ističe da je ponuđena cena od 400 miliona dolara za preuzimanje RTB samo jedan deo svote koja je izdvojena za taj kombinat, jer su planirane dodatne investicije u opremu i ljudske resurse, kako bi se stvorio lider srpske ekonomije.
Tenderska komisija za prodaju imovine i prenosa eksploatacionog prava RTB dala je Kupromu rok od 30 dana da izmeni predloženi kupoprodajni ugovor, a ukoliko to ne učini počeće pregovore sa drugoplasiranim ponuđačem. Konzorcijum koji čine kiparski Ist point i londonski investicioni fond ORN , koji su za borski kombinat bakra ponudili 340,1 milion dolara, je drugoplasirani ponuđač, a trećeplasirana je firma Amalko sa Kipra, sa ukupnom kupoprodajnom cenom za pokretnu i nepokretnu imovinu od 288 miliona dolara. Na prodaju su ponuđeni rudnici bakra u Boru i Majdanpeku i Topionica i rafinacija bakra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.