LSV: Šta se dešava sa Tenisom? 1Foto: lsv.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i nadležnu republičku komisiju da javnosti saopšte šta se tačno događa sa najavljenom investicijom nemačke kompanije „Tenis“.

Da li je tačno da je ta kompanija, nakon što je letos i jesenas dobila više od 5.000 hektara zemlje u Kikindi i Zrenjaninu u dugoročni zakup na 30 godina, odložila investiciju za iduću godinu, i ako jeste sa kojim obrazloženjem, pita LSV.

Svi, a naročito paori sa područja Kikinde i Zrenjanina, imaju pravo da znaju kako je moguće da se nekome odobri zakup zemlje na tri decenije, a da on onda odlaže planiranu investiciju bez koje tu zemlju ne bi ni dobio, navodi LSV.

Ta stranka traži od republičke i pokrajinske vlasti da „Tenisu“ ne dozvole pravo dugoročnog zakupa još 5.000 hektara u Plandištu, Vršcu i Sečnju dok ne budu poznati svi uslovi pod kojima ta kompanija namerava da podiže farme u Vojvodini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži odgovor i na pitanje da li je vrednost „Tenisove“ investicije 300 miliona evra, kao što je najavljivano, ili 100 miliona, kako saznaju pojedini mediji.

Ta stranka podseća Pokrajinsku vladu da je dužna da zaštiti vojvođanske proizvođače svinjskog mesa, paore, životnu sredinu i uopšte interese Vojvodine, insistirajući da se ne dozvoli zakup vojvođanske zemlje na tri decenije bez jasnog ugovora, sa kojim će javnost detaljno biti upoznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari