Majdanpek: Stabilno daljinsko grejanje iako su temperature daleko ispod nule 1Foto: J. B. K.

Ovi ledeni dani, kada temeperature ne idu u plus, prava su proba za novu gradsku toplanu koja u Majdanpeku greje oko 80 odsto stambenog i poslovnog prostora. U JKP „Majdanpek“ kažu da je grejanje stabilno svih 24 sata i da energenata ima dovoljno.

Od ove grejne sezone Majdanpek se greje na drvnu sečku i korisnici daljinskog grejanja imaju isporuku toplotne energije 24 sata dnevno.

U danima kada je temepratura u „debelom“ minusu, kako navodi direktor JKP „Majdnapek“ Đorđe Roškić, na par sati tokom dana uključuje se i kotao na mazut.

-Grejanje je i ovih ledenih dana stabilno i toplotnu energiju isporučujemo neprekidno, svih 24 sata. Svakodnevno pratimo situaciju, vremensku prognozu i u skladu sa tim se organizujemo – rekao je za Danas Roškić.

Drvne sečke ima dovoljno, kazao nam je Roškić, i snabdevanje ovim energetom je kontinuirano, a dnevno se sagori između 200 i 220 kubika.

Procena je da je za grejnu sezonu potrebno oko 30 hiljada kubika drvne sečke i u poređenju sa mazutom, posmatrano finansijski, troškovi za nabavku energenata su duplo manji.

Prošle nedelje je ovom preduzeću isporučena kombinovana mašina za dopremanje drvne sečke koju je za potrebe majdanpečke toplane kupila lokalna samouprava.

Jutros su termometri u Majdanpeku pokazivali minus 11.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari