Majdanpek: U programu “Moja prva plata” 11 mladih angažovano kod osam poslodavaca 1Majdanpek

U privatnom i javnom sektoru, kod osam poslodavaca u majdanpečkoj opštini, narednih devet meseci, zahvaljujući programu “Moja prva plata” jedanaestoro mladih u prilici je da stekne radno iskustvo i osposobi se za samostalni rad.

Poslodavci u na teritoriji opštine Majdanpek kojima je odobreno učešće u ovom program angažovali su mlade za različite poslove, među kojima su prodavac, pekar, nastavnik, biolog, turistički vodič, fakturista, medicisnka sestra vaspitač, ekonom.

Program “Moja prva plata” traje devet meseci tokom kojih zaposleni mladi stiču radno iskustvo i osposbljavaju se za samostalan rad na određenim poslovima.

Mesečna naknada iznosi 22 hiljade za srednjoškolce, a za lica koja imaju visoku školu iznosi 26 hiljada dinara.

Na teritoriji Borskog okruga odnosno filijala Bor Nacionalne službe za zapošljavanje, u sve četiri lokalne samouprave sprovodi se ovaj program i ukupno su odobrena sredstva za 67 poslodavaca za angažovanje 81. lica.

U Boru će kod 31. poslodavca raditi 36 mladih, u Negotinu je 19 poslodavaca angažovalo 24 lica i u Kladovu je devet poslodavaca angažovalo deset mladih.

Ovome treba dodati i da je posredstvom programa “Moja prva plata” još 13 lica sa teritorije borske filijale NSZ angažovano kod poslodavaca širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari