Mali: Budžet za 2022. sutra pred Vladom Srbije 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će se pred Vladom Srbije sutra naći budžet za 2022. godinu, kojim se predviđa povećanje penzija, plata i minimalne zarade, kao i rekordna izdvajanja za kapitalne investicije.

„Planirali smo povećanje plata za sve zaposlene u javnom sektoru, pri čemu će zaposleni u zdravstvu, vojsci i socijalnim službama dobiti povećanje od oko osam odsto, a ostali oko sedam procenata, što je u proseku oko 7,3 odsto“, rekao je Mali za TV Pink, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je i da je reč o još jednoj potvrdi da Srbija teži rastu životnog standarda iz godinu u godinu. On je podsetio i da će minimalna zarada od 1. januara biti veća za 9,4 odsto, te da će iznositi 35.012 dinara, čime se podstiče rast i ostalih zarada.

„Projektovali smo da će prosečna zarada u Srbiji do kraja godine biti 618 evra i to obećanje ispunjavamo. Prosečna zarada raste iz meseca u mesec“, rekao je Mali.

On je istakao i da je budžetom planirano 486 milijardi dinara za kapitalne investicije, što potvrđuje da je Srbija u doba ekonomske krize i pandemije stabilna, da ima novca i da ne odustaje od vizije da kroz rast životnog standarda, povećanje plata i penzija utiče na potrošnju, a sa druge strane, da kroz kapitalne investicije još više ubrzava rast BDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari