Malinari ljuti, u mačvanskom kraju cena do 380 dinara, u Arilju do 250

Ostavite komentar


  1. Samo je izgleda malinarima sve poskupelo a nama koji proizvodimo ostalo voće daju džabe naftu, preparate i ostalo. Pa pogledajte cene ostalih voćnih kultura, pa i drugi proizvođači plaćaju dnevnice i beru po vrućini i rade na desetine hektara. Nikada nemamo zagarantovanu cenu i očigledno nikoga nije briga za to. A malinarima stalno nešto ne odgovara.

  2. Pa normalno je da ako neko misli da postoji kartelsko udruživanja oko dogovora cene na tržištu i da ga tako potkradaju da će da se buni i Vi ostali možete da se bunite, to nije zabranjeno.

  3. Ne placate poreze 55% za zdravstveno, penziono – staz .. , tako da treba da budete zadovoljni i sa 250

  4. Gde god može da se ušićari radi se na tome.Milim da će posle otkupa glavnih poljoprivrednih proizvoda(pšenice,kukuruza repe maline i kupine višnje uslediti devalvacija dinara pa tek uslediti isplata u dinarima normalno!

  5. Svaki put, nakon dobre zarade na malini, pojavljuju se hazarderi, novi ljudi u tom poslu, koji očekuju brzu i veliku zaradu i naredne sezone, pa se tako 2016 godine malina plaćala u otkupu po ceni koja ni sa dodatom vrednosti, nije mogla da dostigne u izvozu tu istu otkupnu cenu. Hladnjače su plaćale tada visoke cene , kako bi zadržali svoje kooperante, i prošli su sa katastrofalnim gubitcima.. Cena maline u otkupu, ne bi smela da pređe 240 din. da se ne bi ponovila već viđena priča,

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.