Mame su zakon: Raste broj nezaposlenih porodilja 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Organizacija „Mame su zakon“, ukazala je danas na Međunarodni dan žena da broj nezaposlenih porodilja raste i da ih je u 2019. bilo 2.099 vipe nego u 2018. godini.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Mame su zakon: Raste broj nezaposlenih porodilja”

 1. Drage gospođe, socijalizam je ukinut na zahtev mnogobrojnih nezadovoljnika koji su očekivali da će odnekud da grune bujica dolara koja će ih zatrpati. Tako smo zamenili konja za magarca. Sad imamo liberalni kapitalizam, ranije poznat kao „prvobitna akumulacija kapitala“, karakterističan po tome što u njemu sva prava ima vlasnik koji cedi svoje potpuno obespravljene radnike. Žene i majke takvima nisu isplative jer idu na trudnička i porodiljska bolovanja ili uzimaju bolovanja kada su deca bolesna, tako da automatski daju prednost muškarcima koje su voljni čak i nešto više (bedno, doduše) da plate jer njih mogu da cede 365 dana godišnje.

  • Koji bre liberalni kapitalizam, kad država otme pola svačije zarade, a pritom je najveći poslodavac, zemljoposednik-latifundista, vlasnik najvećeg broja nekretnina, najvećih firmi…

   Umesto država da plaća porez građanima, građani plaćaju državi? Kao da daš stan podstanaru, pa umesto da naplatiš kiriju – podstanar tebe natera da mu plaćaš struju vodu komunalije burek…

   Ispropisivala je država i raznorazne „blagodeti“ stanovništvu, ali, umesto da troškove tog socijalizma plati sama država koja ih je i izmislila, od svojih prihoda, ona to prebacuje na građane?

   Pa bre, da je ovo kapitalizam, valjda bi se štrajkovalo ispred kapitalista, a ne ispred vlade, i valjda bi se pare tražile od kapitalista a ne od vlade.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.