Mihajlović: Srbija i Crna Gora više će sarađivati na izgradnji auto-puta na Koridoru 11 1Foto: Fonet/MGSI

Verujem da će Srbija i Crna Gora u narednom periodu mnogo više sarađivati na izgradnji autoputa na Koridoru 11, jer je taj projekat važan za obe zemlje, kao i za region, ocenila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je u Crnoj Gori obišla gradilište mosta Moračica.

Srbija ove godine završava 103 kilometra autoputa na Koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege, za koje smo potpisali komercijalni ugovor, rekla je Mihajlović na gradilištu autoputa Boljare-Bar.

Paralelno s tim radićemo projektno-tehničku dokumentaciju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će koštati oko 1,5 milijardi evra, istakla je ona.

Drago mi je da vidim da se intenzivno radi i u Crnoj Gori, jer smo time korak bliže ostvarenju zajedničkog cilja, a to je da povežemo naše dve zemlje autoputem, rekla je Mihajlović koja je u poseti Crnoj Gori.

Mihajlović je gradilište obišla zajedno sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim će tokom dana održati sastanak u Podgorici i potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Srbije i Crne Gore.

Predstavnici izvođača, kineske kompanije „Čajna roud end bridž korporejšn (CRBC)“, koja izvodi radove i na Koridoru 11 kroz Srbiju, predstavili su Mihajloviæ aktivnostima na
izgradnji ovog najzahtevnijeg objekta koji se trenutno gradi na autoputu kroz Crnu Goru.

Most Moračica nalazi se na 41 kilometar dugoj deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, čija ugovorena vrednost izgradnje iznosi 809,57 miliona evra, a na kojoj kao podizvođači radi
i nekoliko firmi iz Srbije.

Dužina mosta Moračica je 960 metara, a visina pet prednjih stubova je između 51 i 161 metar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari