Milijarda uloga za Palić i 275 miliona za SC u Kuli 1Foto: Pokrajinska vlada/ Vojvodina.gov.rs

Postavljanjem kamena temeljca, nedavno je počela prva faza radova na izgradnji Akva-parka i spa centra na Paliću, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Republike Srbije i Grad Subotica.

U Pokrajinskoj vladi je u subotu potpisan i ugovor o izvođenju prve faze radova na gradnji sportsko-rekreativnog centra u Opštini Kula.

– Vrednost investicije na Paliću je više od milijardu dinara i kada radovi budu  završeni za dve godine, verujem da će Palić biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti još intenzivniji razvoj turizma i veći broj turista u ovom delu Vojvodine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i najavio nastavak radova na čišćenju jezera i uređenju infrastrukture.

On je istakao da se na ovom projektu ponovo vidi da zajednički nastup i saradnja Pokrajinske vlade, Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava daje konkretne rezultate na dobrobit svih građana. Na kompleksu, koji će se prostirati na 4,4 hektara, kako je najavljeno, predviđeno je pet bazena na otvorenom i isto toliko na zatvorenom, velnes i spa sadržaji za relaksaciju i poboljšanje zdravlja korisnika.

– Važno je da zajednički finansiramo velike investicije poput ove. Nastavljamo da radimo i na deonici „Ipsilon kraka“, na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, ali i drugim projektima koji će doprineti razvoju Subotice, Vojvodine, a samim tim i cele Srbije, dodao je Mirović.  Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Kada je reč o centru u Kuli, sredstva za projekat u visini od 175 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok je opština Kula za realizaciju prve faze radova izdvojila 100 miliona dinara.

– Očekujem da najkasnije do jeseni naredne godine prva faza radova na ovom sportskom kompleksu, koja podrazumeva izgradnju tri bazena, upravne zgrade i sportskih terena, bude završena, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da očekuje da radovi počnu u narednih nekoliko dana. On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve i po godine investirala značajna sredstva u opštinu Kula, ocenjujući da je slika te opštine danas potpuno drugačija nego pre desetak godina.

– Mnogo toga je urađeno u cilju unapređenja uslova života meštana te opštine i ovaj projekat, koji će predstavljati krunu tog posla, još jedna je potvrda da se zajedničkim radom može učiniti mnogo za lokalne samouprave, izjavio je Mirović. Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima i dobroj saradnji, predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da će dugogodišnji san meštana te opštine konačno biti ostvaren, i istakao uverenje da će realizacijom ovog velikog projekta značajno biti poboljšan kvalitet života svih građana.

Ljajić: Vraćanje na turističku mapu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je reč o jednoj od najvećih investicija u oblasti turizma u našoj zemlji, istakavši da očekuje da, njenom realizacijom, Palić ponovo postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji. Zahvalivši se Republičkoj i Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima za realizaciju ove velike investicije, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da početak izgradnje Akva-parka i velnes centra predstavlja veliki korak u pravcu vraćanja Palića i Subotice na turističku mapu Srbije i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari