Ministar Nedimović malinarima obećao pomoć kroz subvencije 1Foto: www.mpzzs.gov.rs

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja, „Limska dolina“ iz Priboja, kao i sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača Užice.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, na sastanku je dogovoreno da usled nastalih poremećaja na tržištu, ministarstvo obezbedi komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u sektoru malinarstva.

Ministar je istakao da je MPŠV spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala. Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća.

Na sastanku je dogovoreno i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor koji bi izgradio prerađivačke kapacitete u tom delu zemlje i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.