Miroslav Tomašević ostao bez posla u EPS-u: Otkaz bivšem direktoru okačen na oglasnu tablu 1foto FoNet Ana Paunković

Nekadašnji vršilac dužnosti v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević, koga je neposedno nakon imenovanja smenio novi Nadzorni odbor tog preduzeća na čelu sa Norvežaninom Olufom Ulsetom, dobio je otkaz krajem avgusta, potvrdio je za Danas izvor iz EPS-a koji je želeo da ostane anoniman.

Kako ističe naš sagovornik razlog otkaza je taj što je Tomašević odbio da sa poslodavcem potpiše aneks ugovora o radu koji je podrazumevao premeštaj na drugo radno mesto. Rešenje o otkazu je istaknuto na oglasnoj tabli.

Miroslav Tomašević je sa mesta v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije smenjen 15.juna, kako je tom prilikom izjavio za Danas, za tu odluku je saznao iz medija a naknadno ga je telefonom pozvao jedan član Nadzornog odbora, koji ga je obavestio da je ovlašten da mu saopšti odluku tog tela o njegovom razrešenju.

Tomašević je na dan svoje smene za Danas izjavio da “će vreme pokazati zbog čega je Nadzorni odbor doneo takvu odluku kao i zašto im se žurilo da je sprovedu na početku svog mandata”.

– Ono što mogu da kažem je to da me vređaju i bole tvrdnje da je novi Nadzorni odbor postavljen kako bi se Elektroprivredom Srbije rukovodilo na profesionalan način. Time se nezasluženo i nepravedno omalovažavaju kadrovi kojim preduzeće raspolaže, a iz čijih redova je i formiran tim direktora kojima sam tokom svog mandata bio na čelu. Odgovorno tvrdim da je svako od njih stručan i sposoban da na uspešan način rukovodi EPS-om i da iza nas ostaju rezultati koji to potvrđuju – kazao je tada Miroslav Tomašević dodavši da nije zadovoljan radnim biografijama članova novog saziva Nadzornog odbora preduzeća.

Do smene Tomaševića je došlo zbog razmimoilaženja menadžmenta preduzeća sa njim na čelu sa jedne i Vlade Srbije i resornog ministarstva sa druge strane po pitanju u kom obliku i kako EPS treba da funkcioniše u narednom periodu.

Stručna javnost naime tvrdi da se Tomašević žestoko opirao bilo kakvoj privatizaciji preduzeća što nadležni u državi navodno žele da po svaku cenu sprovedu makar na „na mala vrata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari