Smenjeni direktor EPS-a Miroslav Tomašević: Za smenu sam saznao iz medija 1foto FoNet Ana Paunković

„Da sam smenjen sa pozicije vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije saznao sam iz medija tako što mi je objave na tu temu dostavila PR služba preduzeća“, kaže za Danas sada već bivši v.d. generalnog direktora EPS Miroslav Tomašević.

„Posle izvesnog vremena telefonom me je pozvao jedan član Nadzornog odbora koji me je obavestio da je ovlašten da mi saopšti odluku tog tela o mom razrešenju. Kad sam čuo tu informaciju zahvalio sam se. S obzirom da smatram da razgovore na takve teme ne treba voditi telefonom već licem u lice pitao sam da li može tim povodom da se održi sastanak.

Odgovoreno mi je potvrdno, ali da je odluka Nadzornog odbora o mom razrešenju važeća od danas 15.juna“ kaže Tomašević povodom odluke članova Nadzornog odbora tog preduzeća da ga smene sa pozicije v.d. direktora Elektroprivrede Srbije na koju je postavljen nakon smene Milorada Grčića.

Naš sagovornik ističe da će vreme pokazati zbog čega su članovi Nadzornog odbora EPS-a doneli ovakvu odluku kao i zašto im se žurilo da je sprovedu što pre, već na samom početku svog mandata.

„Javnost će svakako u narednom periodu dobiti odgovor na ovo pitanje. Ono što mogu da kažem je to da me vređaju i bole tvrdnje da je novi Nadzorni odbor postavljen kako bi se Elektroprivredom Srbije rukovodilo na profesionalan način.

Time se nezasluženo i nepravedno omalovažavaju kadrovi kojim preduzeće raspolaže, a iz čijih redova je i formiran tim direktora kojima sam tokom svog mandata bio na čelu. Odgovorno tvrdim da je svako od njih stručan i sposoban da na uspešan način rukovodi EPS-om i da iza nas ostaju rezultati koji to potvrđuju.

Sa druge strane, nisam zadovoljan radnim biografijama članova novog saziva Nadzornog odbora preduzeća. Stoga sam ja njima poslao svoju radnu biografiju, a ne znam da li su uspeli dosad da pročitaju sve što u njoj piše. Ja sam profesionalac, tehničko lice koje je odgovorno, zajedno sa svojim saradnicima, radilo svoj posao i i žao mi je što sposobnosti tog menadžementa nisu prepoznali članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije“, navodi Tomašević.

Sa druge strane istče da ga raduje podrška koju je imao od zaposlenih u preduzeću i javnosti.

„Ja sam patriota i zato mi je drago što su zaposleni u preduzeću kao i javnost podržali ono što je tim direktora EPS-a koji sam predvodio uradio u proteklom periodu. Podršku javnosti vidim kao veliko i značajno priznanje koje mi, kao čoveku koji potiče iz naroda, svakako prija“ ističe Tomašević.

Povodom smene Miroslava Tomaševića obratili smo se i nadležnima u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije, ali do zaključenja ovog izdanja našeg lista nismo dobili odgovore na postavljena pitanja.

Podsećanja radi, Danas je u više navrata najavio mogućnost smene Tomaševića zbog očiglednih razmimoilaženja menadžmenta preduzeća sa njim na čelu sa jedne i Vlade Srbije i resornog ministarstva sa druge po pitanju u kom obliku i kako EPS treba da funkcioniše u narednom periodu.

Stručna javnost naime tvrdi da se Tomašević žestoko opirao bilo kakvoj privatizaciji preduzeća što nadležni u državi navodno žele da po svaku cenu sprovedu makar na „na mala vrata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari