Mirović: U Vojvodini pokrenut novi investicioni ciklus 1Igor Mirović Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Predstavnicima 41 lokalne samouoprave u Vojvodini danas su uručeni ugovori vredni 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i saobraćajne infrastrukture.

Ugovori se odnose i na oblast energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i razvoja sporta.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila 3,4 milijarde dinara, dok će ostatak biti doprinost lokalnih zajednica.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je na dodeli ugovora da će ta vlada nastaviti tokom 2019. godine realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata.

Najavio je radove na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, početak sa radova na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završetak radova rekonstrukcije puta Opovo-Debeljača, a biće realizovani, kako je naveo, i „brojni projekti u oblasti sportske infrastrukture“.

Mirović je najavio i rekonstrukciju postojenja za prečišćavanje pijaće vode u opštini Odžaci, početak radova na izgradnji nove industrijske zone u Crepaji, rekonstrukciju mosta u Adi, kao i početak izgradnje vrtića u Šimanovcima.

„U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na relizaciji ovih projekata, a ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu“, rekao je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari