Momirović: Fruškogorski koridor jedan od ključnih projekata 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je danas, prilikom obilaska gradilišta Fruškogorskog koridora, da je to jedan od ključnih projekata za Srbiju u čijem sklopu je i izgradnja budućeg najvećeg tunela u Srbiji.

„Ponosan sam što u uslovima energetske krize, uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi, ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih investicija, a trenutno gradimo 10 auto-puteva, od kojih je jedan i Fruškogorski koridor“, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo.

On je naglasio da će se, ukoliko se svi orijentišu ka održivoj potrošnji energenata i ako se bude štedela struja, uspešno realizovati svi započeti projekati infrastrukture.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić podsetio je da se radovi izvode na dva ključna objekta na ovom projektu, a to su most preko Dunava u dužini većoj od 1.650 metara i na tunelu Iriški venac, čija će dužina iznositi više od 3,5 kilometara.

Fruškogorski koridor od 48 kilometara, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac.

Trasa koridora je podeljena na četiri deonice: deonica 1 (Žeželjev most – petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo – početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja „Kać“ – petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume – petlja za E-70).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari