Momirović tokom radova na deonici Bačka Palanka – Begeč: U uslovima energetske krize nastavljamo sa projektima koji menjaju perspektivu Srbije 1Foto: MGSI

U uslovima svetske energetske krize kada je fokus samo na uštedi energenata, pre svega struje, mi nastavljamo sa investicijama i projektima koji menjaju privredu i perspektivu ove zemlje, a pritom ne odustajemo ni od lokalnih saobraćajnica jer znamo koliko su one važne, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je to rekao tokom obilaska rekonstrukcije i proširivanja državnog puta na deonici Bačka Palanka – Begeč, važne saobraćajne veze ove opštine sa Novim Sadom.

„Naše strateško opredeljenje je da završimo saobraćajnicu od Novog Sada do Bačke Palanke -da je potpuno rekonstruišemo i proširimo, jer ovde imamo živu privredu, velika preduzeća, puno zaposlenih i zato je potrebna najkvalitetnija saobraćajnica“, istakao je Momirović, a prenosi pres služba ministarstva.

Ministar Momirović je dodao da se investicije ne mogu održati ako građani ne budu pratili instrukcije Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje se odnose na uštedu energije u trenucima kada čitavu Evropu pogađa energetska kriza

„Skočile su cene energenata, a pre svega struje, i to je trenutno apsolutni fokus u Evropi. Država subvencioniše struju koju građani plaćaju, koja je najjeftinija u Evropi i nije ni 20 odsto realne cene. Zato ukoliko želimo da održimo sve ove investicije, da nastavimo neverovatan ekonomski rast i Srbiju pozicioniramo na potpuno novom nivou razvoja, moramo zajedno sa našim građanima da prođemo kroz ovu krizu“, istakao je Momirović.

On je ovom prilikom uputio i apel svim građanima da maksimalno štede energente u narednom periodu, da budu odgovorni kako bi Srbija i po ovom pitanju bila lider u regionu i Evropi, i kako bi proleće dočekali spremni za nove investicije.

Obilasku radova na rekonstrukciji državnog puta IB reda broj 12 na deonici Bačka Palanka – Begeč prisustvovao je i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, koji je tom prilikom zaključio da je značaj rekonstrukcije ovog puta višestruk, pre svega zbog lokalnog stanovništva, ali i privrede koja gravitira ka Novome Sadu.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta IB reda broj 12 na deonici Bačka Palanka – Begeč u ukupnoj dužini od 17,5 km odvijaju se u četiri faze. U prvoj fazi predviđena je izgradnja kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke, dok su u drugoj fazi u toku radovi na rekonstrukciji puta od kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke do nove kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan u dužini deonice 10,2 km. Treća faza obuhvata izgradnju dve kružne raskrsnice na ulazima u naselje Gložan i rekonstrukciju kolovoza između njih dužine 2 km. U poslednjoj fazi završeni su radovi na rekonstrukciji kolovoza od kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan do ulaza u naselje Begeč u dužini od 5,07 km. Investitor radova je JP „Putevi Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari