NBS obeležava Svetski dan štednje edukativnim kvizom za srednjoškolce 1Foto: V. Stojsavljević

Narodna banka Srbije će i ove godine obeležiti Svetsku nedelje štednje koja traje od 31. oktobra do 6. novembra.

NBS će organizovati regionalno takmičenje „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“ za maturante srednjih ekonomskih škola Srbije.

Takmičenje će se održati u prostorijama Visoke poslovne škole u Leskovcu, u petak, 28. oktobra, a učestvovaće maturanti Ekonomske škole u Leskovcu, Tehničke škole „Boško Krstić“ iz Bojnika, Tehničke škole iz Vlasotinca, Pravno-poslovne škole iz Niša, Ekonomske škole iz Pirota, Ekonomsko – trgovinske škole iz Vranja, Stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca, Ekonomske škole iz Niša, Trgovinske škola iz Niša, Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca i Srednje tehničke škole „Vožd Karađorđe“ iz Lebana.

Kviz sadrži pitanja o liku i delu znamenitih ličnosti predstavljenih na dinarskim novčanicama, počevši od 1876. godine, sve do banknota koje danas koristimo kao sredstvo plaćanja u našoj zemlji.

Takmičari se opredeljuju za jedan od tri ponuđena odgovora, posle čega im u formi novčanice biva predstavljen tačan odgovor, kao i kratka priča o zanimljivostima iz života ličnosti predstavljenih na novcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari