Program energetske efikasnosti i u negotinskoj i opštini Kladovo 1Foto: M. P.

Među 151 lokalnom samoupravom u Srbiji koje su sa Ministasrstvom rudarstva i energetike potpisale ugovor za Program finansiranja mera za unapređenje energetske efikasnosti stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća, čime su se priključile opštinama koje sufinansiraju sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom rudarstva i energetike opštine Negotin i Kladovo uključene su u Nacionalni program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Prema potpisanom ugovoru negotinska opština će za Program finansiranja mera za unapređenje energetske efikasnosti stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća na teritoriji opštine Negotin u 2022.godini imati 16 miliona dinara. Osam miliona je učešće Republike i isto toliko obezbeđuje lokalna smouprava.

U kladovskoj opštini je za ove namene, računajući i sredstva opredeljena u opštinskom budžetu, kao i ona dobijena od Republike, obezbeđeno osam miliona dinara i ova sredstva biće korišćena za sufinansiranje programa energetske efikasnosti sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari