Negotin se pridružio sufinasiranju energetske sanacije kuća i stanova 1Foto: M. P.

Lokalnim samoupravama koje sprovode mere energetske sanacije priključila se i opština Negotin koja je za ove namene obezbedila ukupno 16 miliona dinara. Realizacija programa mera energetske sanacije započela je raspisivanjem javnog konkursa za učešće privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Programom energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u negotinskoj opštini i Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije, sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova.

U skladu sa Programom i pravilnikom raspisan je javni konkurs za učešće privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Javni konkurs je otvoren 15 dana i na njemu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja i ispunjavaju propisane uslove.

-Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa – kažu nadležni u loklanoj samoupravi, dodajući da je cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Negotin.

Opština Negotin je u martu potpisala ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova sa Upravom za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti.

Ukupna sredstva opredeljena za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u negotinskoj opštini iznose 16 miliona dinara, pri čemu je osam miliona obezbedila Uprava, a preostalih osam miliona dinara je učešće opštine Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari